Božić starog Zagreba – kulinarski eventi i program od 18.12. do 22.12.2015.

Za vas smo u sklopu Božića starog Zagreba uz sajam antikviteta i izložbu jaslica te brojna predavanja koja kroz priče o tradicionalnim božićnim običajima oživljavaju duh starog Zagreba, projekcije božićnih filmova i mnogih drugih sadržaja pripremili i tri kulinarska showa na temu tradicionalnih božićnih recepata.

Nakon što ste kroz priče naših predavača već ušli u čaroliju Božića starog Zagreba i uživali gledajući izradu ledene skulpture na platou Gradec, od petka nam se pridružite na degustaciji ukusnih božićnih specijaliteta koje će za Vas pripremati naši renomirani zagrebački kuhari.

U petak, 18. 12. 2015. od 18 do 19 sati za Vas će pripremati starozagrebačka jela Badnjaka Dario Lide.  Na kraju radnog tjedna dođite se družiti s nama u atriju Galerije Klovićevi dvori i degustirajte paštetu od dimljene pastrve i pohani smuđ sa krumpir salatom.
Nakon fine hrane ostanite na druženju u atriju gdje od 20 sati nastupa Podium Brass Kvintet.
Moderatorica kulinarskog showa Daria Lidea je Nina Slišković.

U subotu, 19. 12. 2015. od 12 do 14 sati  Marko Jovančević , glavni kuhar restorana Pivana za Vas će pripremati kunića u pivu. Povedite svoju obitelj i prijatelje na subotnji ručak u bajkovito uređenu Galeriju Klovićevi dvori i dobro se zabavite uz dobru glazbu, finu hranu i božićno pivo.
Za najmlađe smo u isto vrijeme pripremili radionicu izrade personaliziranih staklenih kuglica gospođe Martine Šimunković i obrta Koogle. Ponesite drage sitnice koje bi voljeli vidjeti u kugli na svome boru ili uspomenu koju bi voljeli pokloniti dragom prijatelju I Martina će se pobrinuti da Vaš poklon bude originalan.
Moderatorica kulinarskog showa Marka Jovančevića je Nina Slišković.

U utorak, 22. 12. 2015.nakon predavanja Božice Brkan u 19 sati o priprema tradicionalnih božićnih slastica ostanite na kulinarskom showu Vladimira Šajnovića, vlasnika restorana Cheflja koji za sve posjetitelje od 20 sati priprema blagdanska mesna jela i božićne slastice.
Moderatori kulinarskog showa Vladimira Šajnovića su Goran Pirš Piro i Davor Gobac.

Za najljepši božićni ugođaj pripremili smo za sve naše goste projekcije filmova. U subotu 19. 12. 2015., od 19 sati možete pogledati božićni klasik:
It’s a wonderful life (1946) 130 min
http://www.imdb.com/title/tt0038650/

U nedjelju, 20. 12. 2015. u 20:00 prvi put u Hrvatskoj zahvaljujuću Finskom veleposlanstvu u RH, možete pogledati potpuno drugačiji božićni film:
Rare Exports: A Christmas tale (2010) 84 min
(Engleski titlovi)
Upozorenje: Film nije primjeren za mlađe od 15 godina.
http://www.imdb.com/title/tt1401143/

Svi program su besplatni, a hrana će se prodavati po promotivnim cijenama. Nadamo se da ćemo Vam našim programom obogatili ove blagdane!