[ Mogućnost pregledavanja muzejskih edukativnih knjižica i kataloga dječjih radova od 2002. godine pa do danas ]

Likovne radionice subotom za djecu od 5 – 15 počinju s radom 15. listopada 2016. Sudjelovanje djeteta potrebno je najaviti na mail: artionica@gkd.hr.

Artionica Galerije Klovićevi Dvori otvara vrata najzanimljivih kreativnih radionica. Izložbeni program galerije popraćen je likovnim aktivnostima za djecu predškolske i školske dobi, za obitelj, odrasle i umirovljenike te za osobe s posebnim potrebama.

 

Sudjelovanje na likovnim radionicama potrebno je najaviti na

artionica@gkd.hr

Dragi naši kreativci,
Artionica će početi s radom početkom nove školske godine, a do tada Vam želimo ugodne ljetne praznike.
Marija i Liljana

Likovne radionice za djecu

Radionice za djecu od 5 do 15 godina

Subotom od 11 do 12:30 sati
Cijena po osobi: 20 kn

Već punih deset godina Mala likovna radionica naše Galerije subotom se pretvara u artionicu za one najmlađe. Dok se igraju, režu, mažu i gnječe, djeca znatiželjno uče, istražuju i razvijaju osjećaj za umjetnost. Pridružite nam se i otkrijte kako to može biti zabavno!

OLYMPUS DIGITAL CAMERARadionice za tinejdžere

Subotom od 13 do 14:30
Cijena po osobi: 20 kn

Što može svakom mladom čovjeku biti zadovoljstvo i izazov prilikom dolaska u izložbene prostore Galerije Klovićevi dvori? Uz prilagođeno stručno vodstvo pri razgledavanju izložbe, ovdje će vas umjetnici i studenti Akademije likovnih umjetnosti upoznati s akademskim načinom rada i nastankom umjetničkih djela, „provesti“ vas kroz pojedina razdoblja povijesti umjetnosti koja su vječna inspiracija svakog umjetnika do suvremenih izričaja mladih autora čiji se radovi dovršavaju vašom aktivnom recepcijom. Stoga provedite svoje subotnje prije podne u Artionici naše Galerije i budite kreativni!

Radionice na engleskom jeziku za djecu od 7 do 10 godina

Petkom od 17: 30 do 19 sati
Cijena po osobi: 30 kn

Suvremenim klincima istraživačima nikad dosta izazova! Potaknuti njihovom znatiželjom osmislili smo likovne radionice na engleskom jeziku. Spoj kreativnog sadržaja i stranog jezika u isto vrijeme na istom mjestu! Može li bolje? Dođite provjeriti gdje crtaju i modeliraju nove generacije koje su naša budućnost u europskom kontekstu…

Radionice za vrtiće

Prema dogovoru s pedagoškim djelatnicima
Besplatne radionice

Što nas više može razveseliti od radosna dječjeg lica? Njihova mašta, iskrenost i spontanost izvor su mnogih kreativnih projekata. Prostor Galerije Klovićevi dvori i kreativna radionica za najmlađe poticajna je okolina za razvitak njihovih vještina i nesputane dječje kreativnosti.

Radionice za školeOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prema dogovoru s profesorima likovne umjetnosti
Besplatne radionice

Raznolikost izložbi Galerije Klovićevi dvori, od suvremenih do baštinskih, pruža širok spektar tema za kreativne radionice, a ujedno i mogućnost kreiranja izvanučionične nastave u suradnji s učiteljima likovne kulture. Uz neformalno učenje i zabavu razvija se vještina promatranja i zapažanja, a nakon vodstva po izložbi u radionici se stvara istom tehnikom i materijalom uz pomoć studenata likovne akademije ili umjetnika. Budući da je naša artionica, osim uobičajenim alatima i profesionalnim materijalom, opremljena i keramičkom peći kao i prešom za otiskivanje grafike, ona je nezaobilazna točka u nastavi likovnog odgoja i kulture.

Obiteljske radionice

Subotom od 17 do 18 sati
Cijena po osobi: 30 kn

Činilo nam se da bi subotom popodne bilo zanimljivo slikati ili modelirati zajedno s klincima. Možda bi bilo još bolje raditi s njima nešto izmišljeno, neočekivano i nemoguće, onako kako to rade suvremeni umjetnici. Zato smo predložili ovu obiteljsku radionicu. Može s tatom ili bakom, ili s nekim najdražim odraslim prijateljem, ili tetkom, bratićem, tko zna? Dođite da vidimo kako će nam se to svidjeti. Možda svi zajedno napravimo neki performans ili veliku skulpturu?

Likovne radionice za odrasle

OLYMPUS DIGITAL CAMERARadionice za odrasle od 18 do 81 godine

Četvrtkom od 17:30 do 19 sati
Mjesečna cijena s uključenim posjetima izložbama: 150 kn

 

Kada ste posljednji put osjetili miris voštanih pastela? Jeste li nedavno umočili kist u vodene boje? Skrivate li pod noktima komadićak stvrdnutog plastelina? Više ne morate sramežljivo crtkati po plaćenim računima samo zato što ste odrasli, mi u Galeriji Klovićevi dvori crtamo i slikamo i kad odrastemo. Artionicu crtanja i slikanja za odrasle vodi akademska slikarica Monika Meglić.

Osobe s posebnim potrebama

Utorkom ili prema dogovoru s voditeljima i stručnim osobljem
Besplatne radionice

Uvođenjem integracijskih likovnih radionica želimo uz ugodno druženje pružiti mogućnost osobama s poteškoćama da se kreativno izraze. Uvjereni da zajedništvo svakoga obogaćuje, smatramo ovaj program našom povlasticom i obavezom. Osmislili smo ga da bude otvoren, prilagođen njihovim potrebama te da osigurava potpunu slobodu likovnog izraza kao i komunikaciju pokazivanjem, izlaganjem i komentiranjem radova. Osigurali smo sve potrebne tehničke uvjete za realizaciju ovog programa.