Likovne radionice za djecu

1. Radionice za djecu od 6 do 15 godina

Prijavite svoje dijete na adresu: artionica@gkd.hr

Cijena po osobi:  5 € / 37,67 kn

Već punih deset godina Mala likovna radionica naše Galerije subotom se pretvara u artionicu za one najmlađe. Dok se igraju, režu, mažu i gnječe, djeca znatiželjno uče, istražuju i razvijaju osjećaj za umjetnost. Pridružite nam se i otkrijte kako to može biti zabavno! AKTUALNE RADIONICE SU NA POVEZNICI!

2. Radionice za vrtiće

Prema dogovoru s pedagoškim djelatnicima, Besplatne radionice – Što nas više može razveseliti od radosna dječjeg lica? Njihova mašta, iskrenost i spontanost izvor su mnogih kreativnih projekata. Prostor Galerije Klovićevi dvori i kreativna radionica za najmlađe poticajna je okolina za razvitak njihovih vještina i nesputane dječje kreativnosti.

3. Radionice za škole

Prema dogovoru s profesorima likovne umjetnosti, Cijena: 1,5 € / 11,30 kn – Raznolikost izložbi Galerije Klovićevi dvori, od suvremenih do baštinskih, pruža širok spektar tema za kreativne radionice, a ujedno i mogućnost kreiranja izvanučionične nastave u suradnji s učiteljima likovne kulture. Uz neformalno učenje i zabavu razvija se vještina promatranja i zapažanja, a nakon vodstva po izložbi u radionici se stvara istom tehnikom i materijalom uz pomoć studenata likovne akademije ili umjetnika. Budući da je naša Artionica, osim uobičajenim alatima i profesionalnim materijalom, opremljena i keramičkom peći kao i prešom za otiskivanje grafike, ona je nezaobilazna točka u nastavi likovnog odgoja i kulture. –

4. Osobe s posebnim potrebama

Utorkom ili prema dogovoru s voditeljima i stručnim osobljem,  Besplatne radionice – Uvođenjem integracijskih likovnih radionica želimo uz ugodno druženje pružiti mogućnost osobama s poteškoćama da se kreativno izraze. Uvjereni da zajedništvo svakoga obogaćuje, smatramo ovaj program našom povlasticom i obavezom. Osmislili smo ga da bude otvoren, prilagođen njihovim potrebama te da osigurava potpunu slobodu likovnog izraza kao i komunikaciju pokazivanjem, izlaganjem i komentiranjem radova. Osigurali smo sve potrebne tehničke uvjete za realizaciju ovog programa.

5. Radionice za odrasle

Srijedom od 18:00 do 20:00 sati, Cijena po osobi 6 € / 45,21 kn,  mogućnost kupnje mjesečne ulaznice: 20 € / 150,69 kn,

Materijal za rad je osiguran.

Nakon kraće stanke ponovno otvaramo radionice za odrasle, u kojima nema briga i zadanih termina, nego radionice u kojima ćete se osloboditi svakodnevnih obaveza i s nestrpljenjem očekivati nove izazove, jer raznolikost izložbi Galerije Klovićevi dvori, od suvremenih do baštinskih pružit će vam širok spektar tema za kreativna izražavanja i taj osjećaj da je svijet dublji i sadržajniji od obične svakodnevnice. I Chagall je na jednom seminaru rekao: „Odabrao sam slikarstvo, bilo mi je neophodno kao i hrana, činilo mi se poput prozora kroz koji mogu odletjeti u neki drugi svijet.“ I zato ne čekajte, nego odaberite put umjetnosti.

[ Mogućnost pregledavanja muzejskih edukativnih knjižica i kataloga dječjih radova od 2002. godine pa do danas ]