ONLINE EDUKATIVNI RADNI LISTIĆI povodom izložbe ARS ET VIRTUS, Hrvatska – Mađarska: 800 godina zajedničke kulturne baštine.

Autorica i urednica on line edukativnih listića: Liljana Velkovski, muzejska savjetnica pedagoginja, voditeljica Artionice.

Dizajn listića: Mihaela Tomljanović, univ.bcc.inf.           

________________________________________________________

   Još mnogo toga  o ARTIONICI …..

[ Mogućnost pregledavanja muzejskih edukativnih knjižica i kataloga dječjih radova od 2002. godine pa do danas ]

Artionica Galerije Klovićevi Dvori otvara vrata najzanimljivih kreativnih radionica. Izložbeni program galerije popraćen je likovnim aktivnostima za djecu predškolske i školske dobi te za osobe s posebnim potrebama.

Sudjelovanje na likovnim radionicama potrebno je najaviti na artionica@gkd.hr

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Likovne radionice za djecu

Radionice za djecu od 7 do 15 godina

Subotom od 11:00 do 12:30 sati
Cijena po osobi: 20 kn

Već punih deset godina Mala likovna radionica naše Galerije subotom se pretvara u artionicu za one najmlađe. Dok se igraju, režu, mažu i gnječe, djeca znatiželjno uče, istražuju i razvijaju osjećaj za umjetnost. Pridružite nam se i otkrijte kako to može biti zabavno!

 

Radionice za vrtiće

Prema dogovoru s pedagoškim djelatnicima
Besplatne radionice

Što nas više može razveseliti od radosna dječjeg lica? Njihova mašta, iskrenost i spontanost izvor su mnogih kreativnih projekata. Prostor Galerije Klovićevi dvori i kreativna radionica za najmlađe poticajna je okolina za razvitak njihovih vještina i nesputane dječje kreativnosti.

Radionice za školeOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prema dogovoru s profesorima likovne umjetnosti
Cijena: 10 kn/osoba

Raznolikost izložbi Galerije Klovićevi dvori, od suvremenih do baštinskih, pruža širok spektar tema za kreativne radionice, a ujedno i mogućnost kreiranja izvanučionične nastave u suradnji s učiteljima likovne kulture. Uz neformalno učenje i zabavu razvija se vještina promatranja i zapažanja, a nakon vodstva po izložbi u radionici se stvara istom tehnikom i materijalom uz pomoć studenata likovne akademije ili umjetnika. Budući da je naša artionica, osim uobičajenim alatima i profesionalnim materijalom, opremljena i keramičkom peći kao i prešom za otiskivanje grafike, ona je nezaobilazna točka u nastavi likovnog odgoja i kulture.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osobe s posebnim potrebama

Utorkom ili prema dogovoru s voditeljima i stručnim osobljem
Besplatne radionice

Uvođenjem integracijskih likovnih radionica želimo uz ugodno druženje pružiti mogućnost osobama s poteškoćama da se kreativno izraze. Uvjereni da zajedništvo svakoga obogaćuje, smatramo ovaj program našom povlasticom i obavezom. Osmislili smo ga da bude otvoren, prilagođen njihovim potrebama te da osigurava potpunu slobodu likovnog izraza kao i komunikaciju pokazivanjem, izlaganjem i komentiranjem radova. Osigurali smo sve potrebne tehničke uvjete za realizaciju ovog programa.