Ledene skulpture na platou Gradec – Božić starog Zagreba

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BOŽIĆ STAROG ZAGREBA
LEDENA SKULPTURA – izrada ledenih skulptura na Platou Gradec
15. 12. – 20. 12. 2015.

Raspored:
15/16. 12. 2015. – dopremanje leda i izrada DJ pulta
16. 12. 2015. – izrada Velike ledene skulpture
17. 12. 2015. – postavljanje ledenog monolita i osvjetljavanje skulptura (DAZ, sekcija mladih)
18. 12. 2015. – izrada ledenog šanka

Napomena: početak rada na svakoj od skulptura planiran je u večernjim satim. Prostor je non – stop otvoren za posjetitelje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projektom ledenih skulptura nastojimo u Zagrebu kreirati atraktivan događaj u zimskim mjesecima. Realizacijom projekta planiramo stvoriti svojevrsno Ledozemlje, točnije prostor u kojem će posjetitelje dočekati različiti umjetnički i uporabni ledeni objekti. U prvom predstavljanju javnosti ledene skulpture zauzimat će naizmjenično prostor platoa Gradec, pa će tako od 15. do 20. prosinca posjetitelji moći vidjeti ili koristiti različite ledene elemente. Imat ćemo izložene različite skulpture od leda, a najveću atrakciju najavljujemo u periodu između 16. i 20. prosinca. Tada se kreće u izradu velike ledene skulpture, pravog umjetničkog djela, sastavljene od 15-tak ledenih blokova te ledenog pulta koji će biti i iskorišten za nastup DJ-a.

skica skulpturaProces izrade svake od četiri planirane skulpture atraktivan je višesatni događaj koji će sugrađani i turisti moći pratiti, a kada skulptura bude gotova na njoj će se posjetitelji moći i fotografirati. Pozivamo građane i goste Zagreba na Gornji grad gdje će na platou Gradec moći svakoga dana u nesvakidašnjem ambijentu doživjeti adventsku čaroliju na nesvakidašanji način zahvaljujući svjetlosnim instalacijama, glazbi, nastupima različitih umjetnika i ledenim skulpturama. Za sve posjetitelje smo osigurali prigodnu i zanimljivu ugostiteljsku ponudu, a radno vrijeme „kućice u ledu“ je svakoga dana od 10:00 do 23:00 sata. Ovom prilikom zahvaljujem na potpori Turističkoj zajednica grada Zagreba, Galeriji Klovićevi dvori, Stihlu, Jamnici i Zagrebačkoj pivovari.

Zlatan Jaganjac
Agencije za tržišno komuniciranje PROGLAS

Rasvjeta platoa Gradec i ledene skulpture

tlocrt i opis