Reli po galerijama – Kula Lotrščak

Kula Lotrščak se uključila u projekt Reli po galerijama. Tom prilikom moći ćete u Kuli Lotrščak pogledati izložbu Josip Restek: Krajolik – od forme do enformela koja je zbog velikog interesa publike produžena do 28. 5. 2015.

Reli po galerijama – 28.05.2015. od 18 do 22 sata

P-4-04Reli po galerijama (RPG*) je igra koju igrači (posjetitelji) uživo igraju u centru Zagreba. Cilj igre je u četiri sata posjetiti što veći broj galerija kako bi spasili raspadajuću kulturu i spriječili da se prelije u virtualni svijet i u potpunosti nestane. Igrači koji uspiju za vrijeme trajanja relija obići svih 13 galerije na mapi osvojit će simboličnu povelju časti za spas kulture.

*RPG(role playing game) je vrsta računalne igre u kojoj igrači preuzimaju ulogu likova u izmišljenom okruženju i odgovornost za djelovanje svoje uloge kroz proces strukturiranog odlučivanja ili razvoj karaktera koji su odabrali. Uspjeh igre  ovisi o akcijama koje igrač poduzima u skladu s formalnim sustavom pravila i smjernica. RPG igre vrlo često imaju neki viši plemeniti cilj poput spašavanja svijeta, magičnih bića itd.

 

Više informacija: www.facebook.com/relipogalerijama i www.pikto.co/rpg