Besplatne radionice za djecu od 1. srpnja – 24. srpnja 2015.

Za djecu od 5 – 15 godina

Utorkom i četvrtkom od 15:30 – 17 h
Srijedom i petkom od 11 – 12:30 h

Za radionice predbilježiti se na mail: artionica@gkd.hr

Uz izložbu Željka Bekera Retrospektiva u prostoru izložbe održavati će se likovne radionice izrade stripa i slika od kolaža.
Izložbu Sveto i profano – Majstori talijanskog baroka na tlu Hrvatske obogatiti ćemo slijedećim radionicama:
Veduta- što je veduta i kako se prikazuje na slikama baroka? S kojim materijalom ju možemo napraviti i kako?
Portreti- tko je u baroku mogao biti portretiran? Kakvu odjeću su nosili portretirane osobe? Tehnikom kolaža i asamblaža raditi ćemo dvodimenzionalne i trodimenzionalne portrete od predmeta koje pronađemo u našoj likovnoj radionici.
Pejzaži- likovni problem: smjer i karakter pastel, akvarel, tempere, tuš i kolaž su tehnike koje možemo miješati kako bismo dobili željeni rezultat.
Religiozne teme- kako se prikazuju sveci? Tko su patroni i zašto su u prvom planu slike? Što možemo prikazivati tonovima jedne boje?
Crteži- koja je razlika između slike i crteža? Koja su crtača sredstava? Papir ćemo umočiti u čaj i kavu kako bi dobili željen ton i izgledati će kao da je jako star. Također s čajem i kavom možemo slikati kao sa akvarelom.
Mrtva priroda- likovni problem: modulacija. Zamijeniti ćemo tipičnu baroknu chiaroscuro modulaciju s modernom i upotrijebljavati samo čiste boje. Objasniti ćemo modulaciju: nizanjem boja po njihovom prirodnom svjetlosnom tonu dobiti ćemo osjećaj dubine i prostora.
Žanr scene- konjičke bitke bile su popularna tema u baroku, preplitanje likova možemo prikazati na različite načine crtežom ili bojom te možemo postići planove koji nam daju dubinu koja je u baroku najznačajnija.