Najljepši Advent u Klovićevim dvorima

Najljepši Advent u Klovićevim dvorima
1.12. – 31. 12. 2016.

Advent u Klovićevim dvorima, u prekrasnom okruženju Gornjeg grada i na jednoj od najljepših gradskih pozornica ove sezone nudi zabavan i raskošan Advent s bogatim kulturnim i zabavnim programom. Besplatni koncerti popularnih bendova na platou Gradec svakog vikenda tijekom prosinca, zabavno klizalište bez leda – prvo takvo u Hrvatskoj, dječje predstave i radionice te izložbe u Galeriji Klovićev dvori, samo su dio Adventa u Klovićevim dvorima. Za sve koji sa sobom žele ponijeti foto uspomenu, bit će postavljen okvir za „najljepšu adventsku fotografiju“ koja će ih još dugo podsjećati na ovo nezaboravno iskustvo. Advent počinje u četvrtak, 01. prosinca, koncertom grupe Vatra, a tijekom prosinca nastupit će i Marko Tolja, Ljetno kino, Songkillers, Nola, Detour, Sara Renar, Dino Dvornik Tribute band, Gretta i mnogi drugi.

img_3102Uz klizalište u Atriju Klovićevih dvora, za djecu je spreman bogat adventski program. Zabavne priče i predstave, za koje je već tradicionalno zadužen Laboratorij zabave, samo su dio dječjeg Adventa. Osim božićnih i zimskih tema, djeca će moći puno toga naučiti i o samim Klovićevim dvorima, instituciji kulture i umjetnosti, a sve priče i predstave sadrže poruku koja naglašava ono najbitnije – zajedništvo, prijateljstvo i obitelj.

Galerija Klovićevi dvori za prosinac je pripremila retrospektivnu izložbu slikara Ignjata Joba, jedne od najznačajnijih figura hrvatske moderne umjetnosti, koja će se moći pogledati i tijekom Adventa u Klovićevim dvorima. Uz ovu izložbu, za vrijeme Adventa posjetitelji će moći razgledati i izložbu studenata ALU Zagreb – izložbu najboljih diplomskih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti kojom će publika dobiti uvid u stvaralaštvo naših likovnih umjetnika najmlađe generacije. Kultura, umjetnost, dječje radosti, zabava i koncerti te bogata gastronomska ponuda razveselit će sve koji tijekom prosinca posjete Advent u Klovićevim dvorima.

Za sve dodatne obavjesti o terminima pojedinih događanja pratite našu web stranicu i FB