Zagreb bijeli grad 1920.

Zagreb bijeli grad 1920.

22.04.2017. 12-19 sati  u Galeriji Klovićevi dvori  i javni prostori Gornjeg i Donjeg grada

Projektom Zagreb bijeli grad 1920. slavi se Dan planeta zemlje kroz niz događanja i EDU majstorskih radionica.

Projekt Zagreb bijeli grad 1920. vodi nas vremeplovom  u davno zaboravljene dvadesete godine prošloga stoljeća uz zvuke čarlstona, perlica i bogatstvo perja, uz pjesmu i ples. Uz radionice kostimografije će se održati i predavanje, performans te revija. Pogled unazad vraća nas i u povijest hrvatskog kazališta i Teatar marioneta i njegove istaknute stvaraoce.

Cilj projekta je stvaranje platforme umjetnika i majstora svih generacija, poticanje kreativnosti i inovativnosti te zaštitu nacionalne primijenjene baštine i majstorskih zanata.

Nastao je kao dio praktičnog rada Diplomskog studija kostimografije kolegija Primijenjena kostimografija II i  III  pod mentorstvom  doc.dr.art. Ivane Bakal.

Polazište je u primijenjenoj i likovnoj umjetnosti, tradiciji i povijesti grada Zagreba te izvedbenim umjetnostima.

Osmislili su ga studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta uz mentoricu i nastavno osoblje, te su kao suradnike i suautore pozvali kolege studente sa Akademije dramskih umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Muzičke akademije, učenike Škole primijenjene umjetnosti  i dizajna i njihove nastavnike, korisnike Centra za rehabilitaciju Zagreb, dislocirana jedinica radionica Sesvetski Kraljevec. Projekt je realiziran i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem.  U projektu uz studente i nastavno osoblje sudjeluju i etablirani umjetnici i majstori zanata.