Početak Artionice uz grafiku

Galerija Klovićevi dvori tijekom čitave će izložbene sezone uz redovne radionice za djecu (subotom od 11,00 do 12,30)edukativni program obogatiti dodatnim likovnim radionicama vezanima uz izložbe u tijeku. Održavat će se svake subote od 13,30 – 16,30 sati. Za radionicu nije potrebna prijava, a ulaz će biti moguć uz ulaznicu za izložbu.

Radionice će voditi mladi umjetnici, a polaznici će se moći okušati u raznim likovnim tehnikama, te inspirirani umjetničkim djelima s izložbe stvoriti vlastiti rad ili se jednostavno pokušati kreativno izraziti likovnim sredstvima.

Uz izložbu grafičarke Nevenke Arbanas 13. listopada 2018., započinjemo s grafičkom radionicom.

Polaznici će se prvo upoznati sa stvaralaštvom umjetnice i grafičkim tehnikama koje ona koristi, a na radionici će korištenjem posebnog grafičkog alata moći izraditi i otisnuti svoj grafički list. U tome će im pomagati mladi umjetnici; studenti i diplomanti Grafičkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, čija je mentorica i profesorica upravo Nevenka Arbanas.

Vjerujemo da će Vas naše radionice ponukati da provedete sat dva u propitivanju osobnog kreativnog potencijala, izražavanju  skrivenih misli i osjećaja i njihovom prenošenju na platno, papir, glinu ili primjerice drvo.

S radošću Vas očekujemo u subotu,  17. studenog od 13,30 – 16,30 sati

(Vrijeme ostanka na radionici je proizvoljno)

Tema radionice: Lišće
Tehnika: monotipija
Cilj: upoznavanje tehnike plošnog tiska  uz rad na grafičkoj preši
Opis: ideja je prezentirati  dva pristupa monotipiji poigravajući se s punim i praznim prostorom te potaknuti na kombiniranje tih pristupa pri izradi kompozicije: 1) premazivanje lista/folije bojom i otiskivanje na papir; 2) prelaženje valjkom po papiru na kojem se nalazi list/folija, tako da list ostavlja prazan prostor. Također, mogu i iscrtavati žilice lista u foliji čavlićem
Stručna suradnica: Petra Balekić, akademska grafičarka

Pažnja!
Na radionicu se može ući s kupljenom kartom za izložbu!

Vaša Galerija Klovićevi dvori