Advent u Klovićevim dvorima 2018.

ADVENT U KLOVIĆEVIM DVORIMA 2018.

Najzabavniji advent ove sezone donosi više od 22 velika koncerta, a najmlađe će iznenaditi slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova s dalekog Sjevera.

Raspored koncerata možete pronaći OVDJE

Advent u Klovićevim dvorima, kao jedna od najčarobnijih adventskih lokacija i poznat kao mjesto najbolje zabave u gradu, i ove sezone donosi bogat zabavni, koncertni, gastro i kulturni program. Na najljepšoj pozornici u Gradu, na platou Gradec održat će se čak 22 koncerta, a svakog vikenda očekuju se nastupi najpoznatijih hrvatskih bandova: TRAM 11, Songkillers, Cubismo, Dino Dvornik Tribute Band te posebna glazbena iznenađenja. Uz sjajnu koncertnu postavu, po čemu je Advent u Klovićevim već tradicionalno prepoznat, ove sezone sve posjetitelje očekuje i nekoliko velikih noviteta. Tradicionalna „Najljepša Adventska fotografija“ s idiličnim pogledom na Zagrebačku katedralu koja je proteklih godina osvojila društvene mreže, ove sezone ima čak tri nove i zanimljive adventske kulise na Platou Gradec. Jer što je Advent bez magičnih adventskih uspomena. A uz uspomene, Advent u Klovićevim poznat je po nesvakidašnjoj gastro ponudi.

Zdenko Bašić

I dok će posjetitelji uz vesele božićne hitove uživati u specijalitetima najpoznatijih hrvatskih chefova te prikupljati najljepše foto uspomene, Advent u Klovićevim dvorima pružit će im nevjerojatno iskustvo i doživljaj Adventa kroz proširenu stvarnost. Za sve one koji maštaju o susretu s Djedom Božićnjakom, Advent u Klovićevim ispunjava želje. Uz pomoć mobilne aplikacije, posjetitelji će moći pratiti čarobnu atmosferu na platou Gradec, gdje će svakog dana imati priliku doživjeti nezaboravno iskustvo – slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova sa dalekog Sjevera. Svatko tko se nađe na Adventu u Klovićevim dvorima u tom trenutku moći će zabilježiti svoju fotografiju ili video s Djedom Božićnjakom. A nakon čarolije koja na Advent u Klovićevim dolazi iz daleke Laponije, u samom atriju Klovićevih dvora sve posjetitelje čeka „Šećer na kraju“, slatka zona u kojoj će se nalaziti kućice čiji će čokoladni specijaliteti oduševiti sve ljubitelje slatkog. U programu u atriju ove su godine i božićni filmovi koji će se prikazivati u Adventskom kinu, a na samom ulazu u Klovićeve dvore posjetitelji će uživati u nesvakidašnjim ilustracijama Zdenka Bašića – Božićna priča u Klovićevim dvorima s motivima poznatog romana Augusta Šenoe „Zlatarovo zlato“.

Za adventski prosinac u Galeriji Klovićevi dvori ove godine pripremili smo retrospektivnu izložbu Nikole Reisera i retrospektivnu izložbu Vladimira Becića koja se otvara 6. prosinca 2018.  Za posjetitelje u vrijeme Adventa, od 7. 12. do 30. 12. 2018., Galerija će uz redovno radno vrijeme biti otvorena petkom i subotom do 22 sata s promotivnom cijenom ulaznice od 50 % popusta u terminu od 19 do 22 sata.

Galerija Klovićevi dvori u klopu Adventa predstavlja novi projekt – predstavu edukativno-zabavnog karaktera za velike i male – Čudesno vodstvo Julija Klovića, namijenjenu prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu. Predstava je potaknuta željom da se djeci kroz dramski format predstavi nešto drugačija priča o muzeju, u kojoj vladaju posve drugačija „pravila ponašanja“ od onih na koje su navikli. Preuzimajući ideju svima nam poznatog vodstva po muzeju, djecu očekuje pregršt neočekivanih trenutaka kroz koje će se na drugačiji, čarobni način imati priliku upoznati s osnovama likovne umjetnosti, kao i s djelima svjetski poznatih umjetnika. Režiju potpisuje Arija Rizvić, dramaturgiju Nikolina Rafaj, a za vizualni identitet predstave zaslužan je likovni umjetnik Zdenko Bašić.

Zdenko Bašić

Predstavu izvode glumci Ivan Čuić, Petra Svrtan, Iva Šimić, Denis Bosak.
Premijera će biti 16. prosinca 2018., a detaljan raspored predstava će biti objavljen na web stranicama Galerije Klovićevi dvori.

Radno vrijeme Adventa u Klovićevim dvorima (plato Gradec i atrij Galerije Klovićevi dvori):

28. studeni 2018. – 1. siječanj 2019.
ponedjeljak-četvrtak od 14:00 do 23:00 sati
petkom od 14:00 do 00:00 sati
subotom od 10:00 do 03:00 sati
nedjeljom od 10:00 do 23:00 sati
Badnjak od 10:00 do 00:00 sati
Božić od 17:00 do 23:00 sati
Stara Godina od 10:00 do 2:00 sati