Noć muzeja 2019. u GKD – Nikola Reiser

U petak, 1. veljače 2019. od 18 do 01 sati.

NOĆ MUZEJA 2019. U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI

IZLOŽBA NIKOLE REISERA – RETROSPEKTIVA

ZDENKO BAŠIĆ – AUGUST ŠENOA: ZLATAREVO ZLATO

1. veljače 2019. od 18 do 01 sati

Ulaz je besplatan.

U Noći muzeja 2019. Galerija Klovićevi dvori će posjetiteljima omogućiti upoznavanje sa djelima našeg velikog umjetnika Nikole Reisera. Izložba je do sad oduševila brojne posjetitelje Galerije Klovićevi dvori, a pozitivno je ocijenjena i od kritike. Meditativan karakter lirskoga slikarstva u novouređenom prostoru drugoga kata izložbenog prostora koji se prostire na više od 1000 kvadrata ne bi trebalo propustiti.

Retrospektivna izložba Nikole Reisera priređena je povodom stogodišnjice umjetnikova rođenja. Na izložbi se mogu razgledati slike, crteži i grafičke mape s motivima pejzaža, aktova i cvijeća te čuveni reiserovi portreti građanskoga zagrebačkog miljea.

Ipak, Reiser je najpoznatiji po poetičnim prikazima cvijeća: „Reiserova ruža postaje grumen zgusnute boje koja emanira onaj trenutak u kome su sjedinjene svjetlost i umjetnikova energija“.

Za najmlađe toplo preporučamo razgledavanje izložbe Zdenka Bašića, Zlatarevo zlato koja se nalazi u predvorju Galerije. Izložba je svojevrsna trodimenzionalna velika slikovnica ovog najpoznatijeg Šenoinog romana. Magda Paprenjarka, Grga Čokolin, Dora Krupićeva i ostali nezaboravni junaci uvući će Vašu djecu u svijet bajkovitog Gornjega grada, Zagreba i okolice te ponukati najmlađe da posegnu za pisanim štivom.