Predstava «Čudesno vodstvo Julija Klovića» se nastavlja u 2019.

Zbog velikog interesa predstava «Čudesno vodstvo Julija Klovića» se nastavlja svake subote tokom siječnja i veljače u GKD te nakon kratke pauze u ožujku nastavljamo sredinom travnja.

Galerija Klovićevi dvori nastavlja svoj novi projekt – predstavu edukativno-zabavnog karaktera za velike i male – “Čudesno vodstvo Julija Klovića”.

Predstava je namjenjena djeci od 5 godina na više.

Predstava je potaknuta željom da se djeci, prvenstveno osnovnoškolskog uzrasta, kroz dramski format predstavi nešto drugačija priča o muzeju, u kojoj vladaju posve drugačija „pravila ponašanja“ od onih na koje su navikli.
Preuzimajući ideju svima nam poznatog vodstva po muzeju djecu u predstavi očekuje pregršt neočekivanih trenutaka kroz koje će se na drugačiji, čarobni način imati priliku upoznati s osnovama likovne umjetnosti, kao i s djelima svjetski poznatih umjetnika.
Središnji lik izvedbe predstavlja se kroz uvijek prisutnog domaćina, dobrog, ali ekscentričnog duha renesansnog slikara Julija Klovića koji se ne može složiti s glumcima-kustosima oko pravila ponašanja koja vrijede u njegovom «domu- galeriji». Uslijed razigranog dijaloga glumaca i prekide kroz songove, mladim posjetiteljima se na nenametljiv način predstavljaju osnove likovne umjetnosti kroz neka od najpoznatijih djela domaćih i svjetskih umjetnika poput Edgara Degasa, Gustava Klimta, Slave Raškaj, itd. Uz malu pomoć čarobnog kista i opsesiju slovima – abecedom, kroz brojne intervencije u stručna vodstva glumaca-kustosa i suigru s mladim posjetiteljima, nudi se drugačiji pogled na ideju muzeja  i galerije kao i na neke od najpoznatijih umjetničkih djela koja su svoje utočište jednom pronašla u samom prostoru Klovićevih dvora. Težnja je mladim posjetiteljima približiti galerijske i muzejske prostore sa željom da se oni u njih sa što većom željom i vrate.

Režiju potpisuje Arija Rizvić, dramaturgiju Nikolina Rafaj, a za vizualni identitet predstave zaslužan je likovni umjetnik Zdenko Bašić. Predstavu izvode glumci Ivan Čuić, Petra Svrtan, Iva Šimić Šakoronja, Denis Bosak.

Svi znamo kako u muzeju treba biti tiho. I onda još malo tiše od toga.
Pratiti kustosa u stopu.
I ni u kojem slučaju nešto dotaknuti.
No što ako sam domaćin muzeja prekrši sva ta pravila?
I kao da to nije dovoljno, on sa sobom posvuda vuče čarobni sanduk koja skriva najneočekivanije predmete, od kojih je jedan i slikarski glavni pribor- kist! Sad se sigurno pitate kako je to neočekivano.
Promijenit ćete mišljenje ako vam kažemo da je taj kist čaroban. I može u jednom potezu zaustaviti i najbrbljavije kustose.
Naš domaćin, kojeg svi znamo, a jednako toliko i ne znamo, ima samo jednu želju – naučiti vas slova! On ima za vas jednu sasvim drugačiju abecedu! Abecedu u kojoj ćete naći poneku balerinu, nešto zlata, jedan vrlo važan zdenac, i lopoče toliko divne da bi posramili svaku ružu!
Zato sve male, velike koji se osjećaju kao mali i naravno male koji se osjećaju velikima,

Pozivamo da se pridruže nešto drugačijem vodstvu, čudesnoj predstavi u Galeriji Klovićevi dvori koju ne smijete propustiti!

Režija : Arija Rizvić
Tekst: Nikolina Rafaj
Vizualni identitet: Zdenko Bašić
Kostimografija: Tajana Štasni
Scenski pokret: Ivana Bojanić
Šminka i frizura: Laura Buljan
Video trailer: Filip Zadro i Frane Pamić
Fotografija: Luka Dubroja
Glumci:
Julije Klović: Ivan Čuić
Kustosi: Petra Svrtan, Iva Šimić Šakoronja, Denis Bosak

Raspored predstava:

Subota, 19. 01. 2019. u 10 sati

Subota, 26. 01. 2019. u 10 sati

Subota, 02. 02. 2019. u 10 sati

Subota, 09. 02. 2019. u 10 sati

Subota, 16. 02. 2019. u 10 sati

Subota, 02. 03. 2019. u 10 sati

Subota, 09. 03. 2019. u 10 sati

Cijena ulaznica je 20 kn.
Ulaznice će se moći kupiti na web stranici Galerije Klovićevi dvori: https://gkd.hr/za-posjetitelje/ i na blagajni GKD .