Posljednji tjedan izložbe Vladimira Becića

Posljednji tjedan izložbe Vladimira Becića u Galeriji Klovićevi dvori

Ulazimo u posljednji tjedan izložbe Vladimira Becića. Velika retrospektivna izložba Vladimira Becića postavljena na prvom katu Galerije Klovićevi dvori se zatvara 10. ožujka 2019.

Nakon više od tri desetljeća, koliko je prošlo od posljednje retrospektive hrvatskoj smo publici predstavili Becićev opus na cjelovit i reprezentativan način obuhvativši sve razvojne faze slikarstva ovog značajnog umjetnika.

Izložba je iznjedrila mnoštvo novih i do sad neizlaganih slika te je pridonijela cjelovitijem poznavanju Becićeve umjetnosti.

Retrospektivu je posjetilo 15.000 posjetitelja koji su svoje dojmove zadovoljno bilježili u knjigu utisaka.

Kroz svakodnevna besplatna vodstva te nizom popratnih događanja nastojali smo doprijeti i do mlađe publike te je upoznati s kompleksnošću Becićeve umjetnosti i razdobljem prve polovine 20. stoljeća u kojem je stvarao.

Uz autora izložbe dr. sc. Zvonka Markovića predavanja s relevantnim temama održali su dr. sc. Frano Dulibić i dr. sc. Lovorka Magaš Bilandžić.

Uz izložbu smo organizirali i projekciju novog dokumentarnog filma Hrvatske radiotelevizije Vladimir Becić – Zaustavljeni trenuci redateljice i scenaristice Milke Barišić.

Do kraja izložbe je ostalo još svega 6 dana tako da pozivamo sve one koji to još nisu da iskoriste jedinstvenu prigodu susreta s remek – djelima monumentalnog opusa Vladimira Becića jednog od najznačajnijih umjetnika Hrvatske moderne.

Iskoristite mogućnost besplatnog vodstva svakog dana u 17 sati te poslušajte priču o Becićevu životu i stvaralaštvu; o studiju u Müchenu, o druženju s Miroslavom Kraljevićem i Josipom Račićem, o životu u vihorima ratnih zbivanja, ljubavi prema supruzi Ljubi i djeci koje je ovjekovječio na brojnim slikama, te iskoristite posljednju priliku susreta sa slikarom „oči u oči“.

U travnju priređujemo izložbu Mersada Berbera čiji ćemo opus epskih razmjera izložiti na drugom katu naše Galerije.

Očekujemo Vas s veseljem!