Međunarodni dan muzeja 18. 05. 2020. u GKD

MUZEJI ZA JEDNAKOST – RAZLIČITOST I UKLJUČIVOST

U Galeriji Klovićevi dvori 30. travnja otvorena je izložba fotografija našeg uvaženog konzervatora i povjesničara umjetnosti Miljenka Domijana pod nazivom Od oka k srcu. Miljenko Domijan čitav je svoj život posvetio zaštiti i obnovi kulturne baštine, te je za svoj predani rad dobio mnoge nagrade i priznanja. Tijekom svojih brojnih putovanja, strastveno je bilježio ljepotu oko sebe, crtežom ili fotoaparatom. Izložba će kroz devet fotografskih ciklusa i s preko 300 izloženih fotografija te 50 crteža povesti na imaginarno putovanje po Hrvatskoj i svijetu – Italiji, Kini, Francuskoj, Španjolskoj, Portugalu, Njemačkoj i prekrasnoj Armeniji. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja je „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“ (Museums for Equality: Diversity and Inclusion), te smo za svoje posjetitelje priredili poseban događaj – vodstvo autora po izložbi. Saznajte od samog autora s kojim se različitostima u kulturi susreo na svojim uzbudljivim putovanjima i nadahnite se za neka svoja buduća putovanja.

Vodstvo će se održati 18. svibnja u 17 sati prema uputama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite: uz obaveznu dezinfekciju ruku na ulazu, ograničen broj posjetitelja (najviše 15 osoba) te održavanje fizičke distance od dva metra u prostoru izložbe. Zainteresirani posjetitelji se mogu prijaviti za vodstvo na e-mail Galerije: info@gkd.hr

LJUBAV U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI: 25. EDUKATIVNA MUZEJSKA AKCIJA HMD

Do 18. svibnja održava se i 25. Edukativna muzejska akcija Hrvatskog muzejskog društva. Tema ovogodišnje akcije je Ljubav.

Život Miljenka Domijana obilježila je ljubav – ljubav prema umjetnosti, ljepoti, kulturnoj baštini, prirodi. Na izložbi je ta ljubav dokazana kroz brojne fotografije i crteže, te vas pozivamo da nas posjetite i sami se zaljubite u umjetnost!

Link na knjižicu 25. EMA-e preuzmite OVDJE

Pogledajte i našu virtualnu izložbu

Slikarski memento – Zagreb na slikama hrvatskih slikara prve polovice 20. stoljeća
kojom iskazujemo ljubav prema našemu gradu – potresom pogođenom Zagrebu. Volite svoj grad, poštujte ga, uživajte u njemu i možda i vi poželite naslikati jednom njegove krovove, kupole, tornjiće i perivoje, Dolac i Gornji grad.
Link na izložbu