POVRATAK U ARTIONICU GALERIJE KLOVIĆEVI DVORI

POVRATAK U ARTIONICU GALERIJE KLOVIĆEVI DVORI

TJEDAN POSVEĆEN LIKOVNOJ KREATIVNOSTI DJECE

od 1. do 5. lipanj 2020.

Dragi naši kreativci i svi oni koji se tako osjećate,

Artionicu otvaramo u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:

1., 2., 3., 4., 5. lipnja od 17 – 18,30 sati.

Najviše možemo primiti 15 djece.

Molimo sve zainteresirane da se jave na adresu artionica@gkd.hr . U prijavi navedite ime i prezime djeteta, te starosnu dob i dan u tjednu tj datum za koji se dijete prijavljuje. Cijena Artionice iznosi 20,00 kn.

Kako bismo barem malo nadoknadili izgubljeno vrijeme u kojem nismo mogli održavati Artionice zbog pandemije izazvane virusom COVID-19. odlučili smo vam cijeli tjedan pružiti mogućnost kreativnog izražavanja u likovnom mediju. U prekrasnom ambijentu atrija Galerije Klovićevi dvori, ukoliko nas posluži lijepo vrijeme slikat ćemo, crtati, kreirati i maštati te hodati izložbenim dvoranama ispunjenim fotografijama Miljenka Domijana na izložbi Od oka k srcu. Radionice će se odvijati od 1.do 5. lipnja od 17,00 do 18,30 sati.  U slučaju lošeg vremena artionica će se odvijati u jednom od brojnih unutrašnjih prostora Galerije Klovićevi dvori.

Naše se Artionice uvijek vežu uz aktualne izložbe. Budući da smo u Galeriji otvorili izložbu fotografija našeg cijenjenog konzervatora i povijesničara umjetnosti Miljenka Domijana – Od oka k srcuBiljezi sjećanja, odlučili smo vas zamoliti da dolaskom na radionice ponesete sa sobom neka svoja Sjećanja kako bismo prema njima mogli dalje osmišljavati radionice. Mogu to biti fotografije nekih vaših prošlih putovanja na kojima ste nešto novo otkrili i naučili, neke vama interesantne znamenitosti ili možda samo fragmenti istih, očekujemo da ćete nam ispričati i neke doživljaje s tih putovanja koje ste također ovjekovječili na svojim fotkama, ili da se vratimo u blisku sadašnjost i prisjetimo pandemije koja nas je primorala da se osamimo, pa ste sigurno “okinuli” neki zanimljivi selfy nakon jutarnjeg buđenja ili nakon podužeg gledanja u kompjuter učeći i rješavajući sve svoje školske zadatke, a ako netko ima balkon ili vrt, htjeli bismo malo zaviriti u sve vaše sadnice koje vas svakodnevno oduševljavaju pri samom pogledu, ili kućne ljubimce koji jako vole hodati po susjedovom vrtu u kojem je tek nikla mlada travica, i niz drugih dogodovština ili nepodopština koje vam u međuvremenu padnu na pamet, i sve to možete donijeti na naše Artionice. Veselimo se vašem dolasku!

Maja i Liljana