OSMI HRVATSKI BIENNALE ILUSTRACIJE U GALERIJI KNIFER U OSIJEKU

12.10. – 22.10.2020.

Plakat izložbe

Međunarodna bijenalna izložba ilustracije koja se kontinuirano priređuje od 2006. godine zasniva se na dosadašnjem velikom odazivu umjetnica, umjetnika i suradnika na manifestaciju koja je sedam puta uspjela okupiti najbolje, a među njima brojne mlade autore bez objavljenih ilustratorskih radova. Prvu cjelinu „Osmoga bijenala“ 2020. g. predstavljaju radovi autora iz Hrvatske i Slovenije, uz autore iz Južne Koreje i Ukrajine, prispjeli na javni natječaj koji je, kao i do sad, objavila Galerija Klovićevi dvori. Obradovala nas je uspješna suradnja s Projektom Diplomskog sveučilišnog studija ilustracije s Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pokrenutim pod naslovom “Kako vidim budućnost”, a preuzeli smo ga kao temu našeg natječaja.

Između brojnih kreativnih ostvarenja prosudbena komisija u sastavu: Tisja Kljaković Braić, Isabella Mauro, Svebor Vidmar, uz kustosice Danijelu Markotić i Koraljku Jurčec Kos izabrala je najbolja i usklađena rješenja primjene osobnih autorskih poetika na zadanu temu.

Na izložbi u Galeriji Knifer u Osijeku predstavit će se izbor radova izabranih putem javnog natječaja Galerije Klovićevi dvori te studentski radovi pristigli na web stranicu howiseethefuture.com Međunarodnog studentskog projekta Kako vidim budućnost / How I See the Future.

Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak 12. listopada u 18 sati.