NATJEČAJ ZA IZLAGANJE NA DEVETOM HRVATSKOME BIENNALU ILUSTRACIJE (ROK PRIJAVE 10.4.2022.)

DATUM OBJAVE: 16.3.2022.

U organizaciji Galerije Klovićevi dvori od 2. lipnja do 10. srpnja 2022. održat će se “Deveti hrvatski biennale ilustracije” / skupna međunarodna izložba u cilju promoviranja radova suvremenih hrvatskih i inozemnih ilustratora u međunarodnom kontekstu.
Putem natječaja bit će odabrani radovi s naglaskom na njihovu kvalitetu neovisno o crtačkoj, slikarskoj, grafičkoj ili digitalnoj tehnici. Ovogodišnja natječajna tema propituje putem natječajnih radova ilustraciju kao prijedlog za plakat naručitelja, te je izabrana u povodu četrdesete obljetnice djelovanja Galerije Klovićevi dvori.
Pozivaju se autori da predlože najviše dva (2) rada koji u standardnim dimenzijama plakata B1 (700x1000mm) ilustrativno opisuje (interpretira i prati) programe Galerije neovisno o razdoblju održavanja programa. Pozivamo autore da posjete mrežne stranice Galerije i putem objavljene kronologije, aktualnih ili najavljenih izložbi odaberu motive i tipografiju, te slobodno primijene ili interpretiraju naš znak (logotip).
Za sudjelovanje je potrebno priložiti: fotografiju rada koji predlažete za izlaganje (najviše 1) u rezoluciji primjerenoj za objavu u katalogu (tiff. format) i na mrežnim stranicama GKD (jpg.format).

Potrebno je priložiti:

  • Podatke o radu (naslov, godina nastanka, tehnika, dimenzije)
  • Osobne podatke (ime, prezime, kontakt adresu, te broj telefona /mobitela

U selekciju ulaze radovi hrvatskih i inozemnih autora  bez obzira na formalno obrazovanje iz područja primijenjenih umjetnosti. Isključuju se radovi izvedeni na polju keramike, nakita, tekstilnog oblikovanja i kolaži. Potpune i u roku zaprimljene prijave razmatrat će stručni ocjenjivački sud kojeg imenuje ravnatelj Galerije Klovićevi dvori, Antonio Picukarić i voditeljica Stručne službe Galerije i muzejska savjetnica Koraljka Jurčec Kos.

Po isteku natječaja i obavljenoj selekciji radova rezultati će biti objavljeni na mrežnim stranicama Galerije. Stručni žiri objavit će listu odabranih radova do 25.4.2022., a izabrani radovi zaprimat će se od 26.4. do 29.4.2022. putem pošte ili osobno prema dogovoru s kustosicom Koraljkom Jurčec Kos (e-mail: koraljka.jurcec.kos@gkd.hr).