Predstavljanje strip albuma Grička vještica autora Andrije Maurovića [25. 11. 2022.]

Strip Grička vještica prvi puta je tiskan u Zagrebu  u Večernjem listu u nastavcima od 1960. do 1962. godine i do danas je u sjećanjima brojnih ljubitelja stripa ostao upamćen kao izuzetno zanimljivo djelo u povijesti hrvatskog stripa. Prema romanu Marije Jurić Zagorke scenarij stripa napisao je Norbert Neugebauer , a autor crteža Andrija Maurović.

U ovom izdanju, po prvi puta su svi dijelovi stripa okupljeni na jednom mjestu. Izdanje strip albuma Grička vještica popraćeno je nizom opsežnih studija relevantnih poznavalaca stripa koji pružaju nove uvide i zanimljive interpretacije. Grička vještica objavljena je na kvalitetnom papiru, u tvrdim koricama, kao bibliofilsko izdanje s numeriranom nakladom od 500 primjeraka.

Ovo izdanje Gričke vještice jedinstveno je za sve ljubitelje stripa i do sada je najreprezentativniji hommage Andriji Mauroviću.

Na predstavljanju ovog jedinstvenog strip albuma govorit će Miljenko Jergović, Veljko Krulčić i Alija Balta, uz moderatora Franu Dulibića. Predstavljanje strip albuma Grička vještica, održat će se u Galeriji Klovićevi dvori u petak 25. studenog 2022. godine s početkom u 19 sati.