ARTIONICA I EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Dragi naši kreativci,

nadamo se da ste se lijepo odmorili, uživali u prirodi, moru, gorju ili jezerima i s nestrpljenjem dočekali novu školsku godinu i odlazak na razne aktivnosti pa tako i na našu Artionicu.

Grad Zagreb i ove godine organizira niz aktivnosti kojima će se uključiti u Europski tjedan mobilnosti, pa je tim povodom  i Galerija Klovićevi dvori priredila dvije radionice za djecu:

19.9.2023., utorak
KREATIVNA RADIONICA :  Mali istraživači
GALERIJE KLOVIĆEVI DVORI,  JEZUITSKI TRG 4
16:30 – 17:45
Voditeljice:  Liljana Velkovski i Helena Ramljak

Prošećite svojim kvartom, a ako je velik provozajte se biciklom i provjerite da li se u blizini nalazi neko umjetničko djelo. Ako ga pronađete opišite ga i saznajte tko ga je napravio. Ako je kip odredite mu visinu, širinu i dubinu, i nemojte zaboraviti ponijeti metar, slikajte ga kako bismo zajedno u radionici odredili  od kojeg je materijala načinjen te ga nacrtali  ugljenom na natron papiru ili ga u kolažu smjestili u prostor. Provjerite da li je djelo smješteno ispred ili u blizini nekog značajnog kulturnog zdanja.  Što više podataka saznate, to više ćemo svi naučiti!
Organizator:  Galerija Klovićevi dvori

20.9.2023., srijeda
KREATIVNA RADIONICA :  Zašto je ovo moje mjesto posebno!?
GALERIJE KLOVIĆEVI DVORI,  JEZUITSKI TRG 4
16:30 – 17:45
Voditeljice: Liljana Velkovski, Helena Ramljak

Budući da svi dolazite iz različitih kvartova grada Zagreba, mogli biste odabrati  mjesto  na kojem se igrate, čavrljate s prijateljima ili svojim simpatijama, šećete svoje kućne ljubimce. Možda vam je ono značajno jer je tamo neko staro drvo, neki kip, par klupica ili tobogan, možda je to mjesto prvog  sramežljivog poljupca, odabrat ćete sami. Radove koje u radionici kreirate stavit ćete na to vaše posebno mjesto, poslikati u ambijentu i fotografiju ćemo staviti na našu web stranicu pod linkom Artionica uz temu:  Zašto je ovo moje mjesto posebno!?  Bit će to samo vaša umjetnička poruka kao  „ostavština“ na jedan poseban trenutak!

Organizator:  Galerija Klovićevi dvori

Prijave na radionice: artionica@gkd.hr
U prijavi navedite ime i prezime djeteta te starosnu dob.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

U srijedu, 20. rujna, od 18:20 sati, krećemo i s radionicama za odrasle. Svi ste dobro došli, posebno oni koji se žele rasteretiti svakodnevnih obaveza i relaksirati u Galeriji koja uvijek donosi nove izložbe a time i nove izazove, na vama je samo da „zaronite u svoje srce“ i oslobodite emociju koja vas „hrani“istinskom ljepotom, jer ne zaboravimo…umjetnost obogaćuje naš život!
Prijave na radionice: artionica@gkd.hr

Veselimo se vašem dolasku!

Artionica za djecu

U srijedu, 27. rujna od 16:30 – 17:45 sati započinjemo s radionicom izrade nakita. Koristit ćemo razne materijale koji se mogu međusobno kombinirati: žicu,drvo, papir, metal, staklene perlice. Sve to i još pregršt kreativnih ideja samo za vas pripremili smo u našoj galeriji.

Na prvu  radionicu nakita dolazi nam akademska kiparica i restauratorica Rea Boschi koja će s nama podijeliti svoje znanje i dugogodišnje iskustvo u restauriranju i oblikovanju nakita.
Prijave na radionice: artionica@gkd.hr

Veselimo se vašem dolasku!