Radovi francusko-britanske paper artistice Aline Dalgleish pod zajedničkim nazivom „When dragons awake“

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno su izloženi radovi francusko-britanske paper artistice Aline Dalgleish pod zajedničkim nazivom „When dragons awake“.

Pet djela bit će predmet aukcije, a sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi Mali Zmaj za aktivnosti poboljšanja kvalitete života siromašne i nezbrinute djece, a što je inspiriralo umjetnicu za naziv izloženog opusa djela.

Aline Dalgleish umjetničke instalacije, najčešće svjetleće skulpture, izrađuje ručno od jedinstvenih vrsta papira, a posebno ju inspirira interakcija svjetlosti i papira. Tehniku primijenjene umjetnosti na papiru izučavala je diljem Azije gdje je usvojila tradicionalna znanja, a svoj umjetnički potpis usavršila je upravo u Seoulu, a koji se nastavlja razvijati svakim novim radom.

Izložbe primijenjene umjetnosti na papiru otvorena je za javnost od 4. do 16. svibnja 2021. godine, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Izložba je organizirana u suradnji Wiener osiguranja VIG i PWMN Croatia, Professional women and men network, s obzirom da su i umjetnica i Wiener osiguranje članovi PWMN udruge, a Galerija Klovićevi dvori je pružila posebnu podršku te besplatno ustupila prostor za izložbu i aukciju.