Stephan Lupino

STEPHAN LUPINO

Izložba  je organizirana u povodu 35.  obljetnice umjetničkog stvaralaštva,  kontraverznog  fotografa,  i u posljednje vrijeme skulptora i multimedijalnog autora.

Za vrijeme  svog boravka u New Yorku  Stephan Lupino   upoznaje Deborah Turbeville, slavnu modnu fotografkinju zaslužnu za transformaciju modne fotografije u avangardnu umjetnost . Fizički intenzitet i vizualna sirovost  fotografija postali su njegov zaštitni znak. Radovi su mu objavljeni u časopisima Vogue, Photo, Zoom, Ster. Također snima za časopis Playboy.  Njegove snimke naglašavaju ljudsku toplinu i seksualnu energiju modela. Tijekom devedesetih  snimao je i vrlo zapažene humanitarne akcije.

Kada je na Balkanu izbio rat grozote koje su uslijedile, brutalnost i nepredvidivost života i smrti na Lupina su ostavili dubok dojam, a te je sirove emocije kanalizirao kroz nove medije. Okrenuo se skulpturi i slikanju kao bi izrazio svoju rastuću tjeskobu. To je u isto vrijeme slavljenje ljepote i boli te poziv u pomoć, potraga za iskupljenjem u ovom bezdušnom, često mračnom svijetu smještenom u još mračnijem svemiru.

Na izložbi,  koja će trajati od 25. 4. do 3. 6. 2018., moći će se vidjeti najzanimljiviji  izbor skulptura, slika i fotografija  od osamdesetih godina prošlog stoljeća do danas.

Katalog izložbe možete preuzeti OVDJE