Program GKD za Međunarodni dan muzeja 18. 5. 2015.

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI, 18.05.2015.

 Na Međunarodni dan muzeja, u ponedjeljak, 18. svibnja 2015. Galerija Klovićevi dvori radi od 11 do 19 sati.

Možete razgledati sljedeće izložbe:

Volim matematiku

Živa voda pripovijeda

Sveto i profano – slikarstvo talijanskog baroka u Hrvatskoj

Kao prvo – zagonetno drvo

Josip Restek – krajolik od forme do enformela (u Kuli Lotrščak)

Ulaz na sve izložbe je besplatan.

 

Program:

RADIONICE ZA DJECU U SKLOPU IZLOŽBE KAO PRVO – ZAGONETNO DRVO

foaje Galerije Klovićevi dvori, 10 – 19 sati

IMG_1861Povodom Muzejske edukativne akcije Održivost, Galerija Klovićevi dvori priredila je interaktivnu izložbu dječjih igračaka Kao prvo – zagonetno drvo, čije autorstvo potpisuje odgajatelj predškolske djece Matija Bobek.

Matija će na Međunarodni dan muzeja od 10 do 19 sati u foajeu Galerije voditi radionice izrade dječjih igračaka, stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i zajedno kreiraju svoje igračke.

 

PORTRETIRANJE POSJETITELJA U SKLOPU IZLOŽBE SVETO I PROFANO – SLIKARSTVO TALIJANSKOG BAROKA U HRVATSKOJ

drugi kat Galerije Klovićevi dvori, 17 – 19 sati

domingoNakon uspješne suradnje sa studentima Akademije dramskih umjetnosti na izložbi Foto Tonka, Galerija Klovićevi dvori nastavlja suradnju s mladim umjetnicima i na drugim izložbenim projektima. U sklopu izložbe Sveto i profano – slikarstvo talijanskog baroka u Hrvatskoj, Dominik Vuković, akademski slikar-grafičar, besplatno će portretirati zainteresirane posjetitelje od 17 do 19 sati, u prostoru izložbe na drugom katu Galerije.

 

KONCERT GLAZBENOG UČILIŠTA ELLY BAŠIĆ

atrij Galerije Klovićevi dvori, 18 sati

CVB_1U atriju Galerije Klovićevi dvori održat će se koncert ansambla Glazbenog učilišta Elly Bašić u klasi prof. Dubravke Krušelj – Jurković te studenata Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost, Graz (Die Universität für Musik und darstellende Kunst Graz).

NASTUPAJU:
Klara Pelin, sopran
Marija Katarina Jukić, sopran
Angela Katalinić, sopran
Karla Ledić, sopran
Antea Poljak, mezzosopran
Ena Katarina Herceg, mezzosopran
Mario Filipović, tenor
Luka Šindija, tenor
Zvonimir Marković, bariton

Repertoar:
Na programu će biti djela stranih i domaćih autora: Georges Bizet, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Vincenzo Bellini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti, Dora Pejačević, Josip Hatze Ivo Tijardović te Ivan pl.Zajc.

 

PREDSTAVLJANJE ZBIRKI GALERIJE KLOVIĆEVI DVORI

prizemlje Galerije Klovićevi dvori, 11 – 19 sati

13Galerija Klovićevi dvori jedan je od najvećih i najživljih izložbenih prostora Hrvatske u kojemu se kroz godinu otvori i više od 20 izložbi od pretpovijesti do suvremenosti. No, ono što je široj javnosti manje poznato je činjenica da Galerija čuva i brine o vrlo vrijednim umjetničkim zbirkama.

Zbirka Oskara Hermana i Zbirka Slavka Kopača darovane su Galeriji Klovićevi dvori (ili nekadašnjem Muzejskom prostoru) i obje su registrirane kao zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske, dok su Zbirka Josipa Crnoborija (također zaštićena kao kulturno dobro), Zbirka dr. Vinka Perčića i Zbirka Josipa Resteka zbirke darovane Gradu Zagrebu koji ih je u trajnu pohranu i na čuvanje povjerio upravo našoj galeriji.

Naša je zadaća da o njima brinemo, ali isto tako da to zajedničko naslijeđe prezentiramo javnosti i komuniciramo s publikom. Međunarodni dan muzeja prava je prilika da posjetiteljima pružimo uvid u djela skrivena od očiju javnosti i građu koju čuvamo. Zbog nemogućnosti izlaganja čitavih zbirki ili njihovih dijelova, posjetitelji će u prostoru Galerije moći pogledati prezentaciju o našim zbirkama, a u Kuli Lotrščak izložbu Josip Restek: Krajolik – od forme do enformela koja predstavlja izbor iz spomenute donacije.